Współpraca z Instytutem Psychologii Państwowej Akademii Nauk - badania rezonansem magnetycznym hazardzistów.

Informujemy, że Krakowskie Stowarzyszenie Terapeutów Uzależnień podjęło współpracę
z  Instytutem Psychologii PAN w zakresie pomocy w rekrutacji grupy klinicznej do badań naukowych. Projekt badawczy dotyczy zachowań nałogowych.

Zachęcamy do udziału w badaniach pacjentów z problemem uzależnienia od hazardu. Biorąc udział w tym badaniu otrzymają Państwo wynagrodzenie w wysokości 150 PLN, oraz darmowe badanie mózgu, ale przede wszystkim pomogą Państwo w lepszym zrozumieniu mechanizmów uzależnienia, co przyczyni się do przyszłej poprawy skuteczności metod terapii.

Badanie polega na wypełnieniu ankiety (około 20 minut), krótkim wywiadzie telefonicznym
(15 minut) i wizycie w Warszawie, w laboratorium rezonansu magnetycznego (2 godziny). Podczas tej wizyty uczestnicy badania kładą się na godzinę w skanerze rezonansu i rozwiązują
2 proste zadania. Organizator pokrywa koszty dojazdu do Warszawy.

Pacjentów zainteresowanych udziałem w badaniu zapraszamy do kontaktu z sekretariatem Ośrodka Psychoterapii Uzależnień i Współuzależnienia.